Телекомунікаційне обладнання та волоконно-оптичні технології

Сучасні тенденції в кіберпросторі створюють цікаві перспективи працевлаштування для майбутніх поколінь ІТ-спеціалістів та спеціалістів з комунікацій.

Сучасні тенденції в кіберпросторі створюють цікаві перспективи працевлаштування для майбутніх поколінь ІТ-спеціалістів та спеціалістів з комунікацій.

Кіберсвіт - це фундаментальне явище сучасності. Новий простір, в якому ми проводимо все більше часу в роботі та приватному житті. Для більшості користувачів це світ, сповнений розваг, мультимедійного спілкування та освіти. Для технічних професій це, безсумнівно, світ, повний взаємодії між потужними технологіями, додатками та послугами; світ сучасних тенденцій та майбутніх технічних, технологічних та безпекових викликів.

OPTOKON, a.s. - це компанія, яка не тільки усвідомлює величезний бум у сфері комунікаційних та інформаційних систем і кіберпростору, але й створює стабільне і постійне перспективне середовище для його побудови. "Ми будуємо майбутнє нашої компанії, розширюючи наші можливості і компетенції наших співробітників, але в той же час ми відчуваємо зростаючу потребу в зміцненні партнерських відносин на різних рівнях з іншими компаніями і замовниками, як на національному, так і на міжнародному рівні", - говорить інж. Іржі Штефл, генеральний директор групи компаній OPTOKON, додаючи, що "подолання поточних і майбутніх технологічних і безпекових викликів неможливе без синергії та співпраці".

Одним з основних напрямків діяльності ОПТОКОН є розробка і виробництво компонентів на замовлення для побудови комунікаційних та інформаційних модулів, які потім розгортаються для задоволення потреб Об'єднаних сил армії Чеської Республіки. Ключовим елементом портфоліо компанії є захищена платформа LMCP (Land Mobile Computing Platform). В рамках остаточного розгортання вона формує уявне серце командно-штабного пункту або системи броньованих чи бойових машин. Цей потужний сервер доповнений комутатором для повного обслуговування всіх підключених ІКТ-компонентів.

Окрім надійності та продуктивності, він ще й безпечний. Наприклад, пристрій оснащений кнопкою видалення, щоб усі дані з дисків можна було видалити перед будь-яким зловживанням з боку противника. Базові функції LMCP також включають потужне програмне забезпечення, віртуалізацію, операційні системи та центральну систему моніторингу та діагностики. Вона призначена не лише для власних компонентів у мережі. Системою також можуть користуватися користувачі з комунікаційних та інформаційних систем. Навіть ці користувачі можуть перевіряти і виправити будь-які помилки, використовуючи наведені процедури. У базовому поданні система показує план об'єкта, на якому встановлена система в якому встановлена система, наприклад, військовий транспортний засіб. Оператор буде проінформований про помилку та її про помилку та її місцезнаходження в даному компоненті транспортного засобу, що прискорює вирішення проблеми.

Окрім продукту LMCP, в продуктовому портфелі компанії також є захищені телефони, комутатори та маршрутизатори, які виробляються на платформі Cisco Systems. "Ми стали інтегратором технологій Cisco Solution TechnologyIntegrator. Це партнерство, унікальне для Чеської Республіки, дозволяє нам виробляти власні продукти з використанням компонентів Cisco Systems і поставляти їх клієнтам по всьому світу", - говорить директор підрозділу ІКТ, інж. Інтерес до цих продуктів існує і за кордоном, що дозволяє нам зайняти позицію провідного світового постачальника цих пристроїв". OPTOKON, a.s. також працює в області кібербезпеки і активно співпрацює з багатьма провідними виробниками і компаніями, що займаються питаннями кібербезпеки. Продукти компанії включають ефективні інструменти для виявлення кіберінцидентів, які можуть генерувати звіти про безпеку для використання при плануванні та оцінці військових операцій. Спільним знаменником безпечних рішень, побудованих на платформі OPTOKON, є автоматизація або раннє виявлення оперативного або кіберінциденту та автоматичне і негайне реагування. "Тому ми переводимо наші системи на максимальний рівень автономної роботи", - додає інж. Томас Мюллер.

Ще однією цікавою галуззю безпеки, окрім операційної та кібербезпеки, є інформаційна безпека, де ОПТОКОН є постачальником шлюзів безпеки, які з'єднують різні мережі з різними рівнями конфіденційності. Шлюзи можуть розпізнавати шлюзи можуть розпізнавати рівень безпеки певної інформації та безпечно і надійно направляти її до адресату. "Ми реагуємо на зростаючі потреби клієнтів у передачі інформації між різними доменами безпеки і, таким чином, створюємо базове середовище для передачі різних типів безпеки між мережами", - говорить інж. Іржі Штефл.

Серед основних тенденцій і викликів кіберпростору - штучний інтелект. Тому відділ розробки компанії OPTOKON нещодавно включив до свого портфоліо продуктів апаратну підтримку машинного навчання.

"Серверні продукти нашої компанії можуть запускати додатки та сервіси з використанням елементів штучного інтелекту. Це розширює можливості використання нашого портфоліо в майбутньому", - підсумовує інж. З минулого року до нашого портфоліо також входить продукт OPTTA, який призначений для машинного навчання безпосередньо в польових умовах. Це дозволить впровадити абсолютно нові, не лише безпекові додатки і послуги для Об'єднаних сил і користувачів з армії Чеської Республіки".

І саме продукт OPTTA може бути використаний як частина так званої системи FOTAS, яка на основі виявлення порушень по периметру, наприклад, великої відкритої території, захищеної оптичним кабелем, реєструє навіть навіть найменший рух. Принциповою перевагою є те, що, на відміну від системи відеоспостереження, немає необхідності в живленні активні елементи, оскільки система нічого не випромінює і не може бути виявлена. Вона ідеально підходить для захисту периметра рішень, де розміри пристроїв можуть досягати десятків кілометрів.

Ключовим елементом у розвитку ОПТОКОН є співпраця та синергія. Співпраця з партнерами та та клієнтами, а також з молодим майбутнім поколінням є життєво важливою. Компанія пропонує цілий ряд напрямків співпраці з середніми школами та університетами, а також можливості залучення студентів під час їхнього навчання. Це дає можливість набути перший досвід роботи з ІКТ та кіберпростором з точки зору майбутнього фахівця, експерта та комунікатора.

технічного фахівця, експерта та комунікатора. "На початку не потрібно якихось фундаментальних навичок, потрібно бажання працювати самостійно, вчитися новому, долати поточні виклики і не боятися майбутніх - набагато важливіше", - каже інж. важливіше", - каже інж. Томаш Мюллер, директор ІКТ-підрозділу компанії OPTOKON. У той же час, побудова відносин з галуззю відносин з галуззю є фундаментальною передумовою.

Армія Чеської Республіки також потребує нових талантів, технологій майбутнього та експертів у галузі комунікаційних та інформаційних систем, і компанія OPTOKON повністю підтримує і співпрацює з фахівцями з комунікацій нового фахівцями в галузі зв'язку нового покоління. Це пов'язано з тим, що відносини з комунікаційними технологіями потрібно постійно розвивати, а технології неможливі без професійних кадрів, як на стороні виробника, так і на стороні користувача. виробника, так і з боку користувача.

Зверніть увагу